Selecteer een pagina

Niemand staat graag stil bij de vraag of ze een soa hebben of niet. Dat is begrijpelijk, gezien veel mensen dit onderwerp nog steeds als taboe beschouwen. Toch kan het oplopen van een soa iedereen overkomen als ze onbeschermde seks hebben gehad. Waar nog veel minder mensen bij stilstaan, is dat een soa ook in de keel kan voorkomen. Je kunt een soa in je keel krijgen als je onbeschermde orale seks hebt gehad. Vaak gebeurt dit in combinatie met onbeschermde seks, maar veel mensen vergeten te testen op een soa in hun keel.

Een soa in je keel

Net zoals het geval is met je geslachtsdelen en anus, kun je dus ook een soa in je keel oplopen. Veel mensen staan hier echter niet bij stil, wat er in het verleden ook voor heeft gezorgd dat de keel niet op een soa werd getest. Het gevolg hiervan is dat een soa in je keel onbewust kan worden doorgegeven aan andere personen, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Net zoals het geval is met andere soa’s, hoeft een soa in je keel niet te zorgen voor symptomen. Sterker nog zelfs, de kans is erg groot dat je geen klachten hebt bij een soa in je keel. En dat is erg gevaarlijk omdat de kans zo groter is dat een soa in je keel niet wordt opgemerkt.

Symptomen van een soa in de keel

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je nooit symptomen van een soa in je keel hebt. De meest voorkomende soa’s in de keel zijn chlamydia en gonorroe. Hiervan zorgt chlamydia voor de minste klachten. De klachten van een soa in je keel zoals chlamydia en gonorroe kunnen leiden tot keelpijn, pijn bij het slikken en opgezette klieren. Een andere soa die je in je keel kunt hebben is syfilis. Deze soa zorgt vaker voor klachten in je keel. Voorbeelden hiervan zijn opgezette klieren en bultjes op je tong of gehemelte. Een soa in je keel kun je dus beter zo snel mogelijk laten vaststellen, met een soa test voor je keel.

Een soa test voor je keel

Voor een soa keel kun je online eenvoudig een soa test bestellen. Vaak worden deze testen ook wel een orale soa test genoemd. Nadat je de test besteld hebt, wordt deze snel en discreet bij je thuis bezorgd. De test neem je af door met een wattenstaafje langs de zijkant van je wangen en keel te strijken. De test voor een soa in je keel kun je vervolgens opsturen naar een laboratorium waar ze de gegevens onderzoeken. Een soa in je keel kun je dus beter op tijd ontdekken met een soa test!