Selecteer een pagina

Als het op parfum aankomt, weten veel mensen niet goed welke geur ze moeten kiezen. Parfum kan bij verschillende mensen anders ruiken, dus het is belangrijk dat u er een kiest die echt bij u past. In deze blogpost bespreken we hoe je het beste parfum voor jezelf kunt kiezen. We zullen ook tips geven van een professional over hoe je voor jezelf kunt zorgen en er goed uit kunt zien! Dus als je meer wilt weten over parfum, lees dan verder!

Het perfecte parfum

Er zijn veel factoren te overwegen bij het kiezen van een parfum. Sommige mensen geven de voorkeur aan een bepaald type geur, terwijl anderen liever een meer subtiele geur hebben. U moet ook rekening houden met de gelegenheid waarvoor u het parfum gaat dragen. Bijvoorbeeld, als u het gaat dragen voor een speciale gelegenheid, dan wilt u misschien kies een luxer parfum.

Parfum en je lichaamsgeur

Als het gaat om het kiezen van het beste parfum, is het belangrijk om rekening te houden met je eigen lichaamsgeur. Parfum kan bij verschillende mensen anders ruiken, dus je moet een geur vinden die bij jou past. Je kunt de hulp inroepen van een professional bij het kiezen van het juiste parfum voor jou. Zij kunnen je helpen een geur te vinden die bij je natuurlijke lichaamsgeur past. Het is daarom ook erg belangrijk om parfum direct te testen op je huid en niet op geurstrookjes. Pas na een kwartier tot een uur kun je uiteindelijk ruiken hoe de parfum past bij je eigen lichaamsgeur.

Parfum testen op je huid

Naast dat je parfum dus altijd moet testen op je huid, kun je beter niet te veel verschillende geuren in een keer uittesten. Als je parfum test in de winkel, is het ook een goed idee om eerst verder te winkelen en later terug te komen om een ander geurtje te testen. Door de verschillende geuren parfum die in de winkel hangen is het vaak ook lastiger om te bepalen hoe het geurtje nu echt ruikt. Echte kenners ruiken zelfs eerst aan koffiebonen om de invloed van andere geuren te beperken als zij aan parfum ruiken.

Parfum kopen

Als je parfum wilt kopen, kan je tenslotte ook nog rekening houden met de geurfamilies. Parfum kan veel verschillende soorten geuren hebben, die vaak worden ingedeeld in verschillende geurfamilies. Veel mensen hebben een persoonlijke voorkeur voor een bepaalde geur, zoals bijvoorbeeld bloemig, citrusachtig of aquatisch. Het perfecte parfum kopen dat écht bij je past wordt een eitje met deze tips!