Selecteer een pagina

Ben je van plan om in de nabije toekomst op reis te gaan? Zo ja, dan wil je deze blog lezen! Hierin bespreken we de verschillende veiligheidsmaatregelen die je moet nemen voordat je op reis gaat. Dit zijn onder andere het dragen van blauwe mondkapjes en je laten vaccineren. Blauwe mondkapjes zijn nu verplicht in vaccinatiecentra en als je je  laat testen op het coronavirus. Deze regels kunnen veranderen als het virus erger om zich heen gaat grijpen. Als je op vakantie wilt is het daarnaast belangrijk dat je op de hoogte bent van deze veiligheidsmaatregelen, vooral als je van plan bent om naar het buitenland te reizen.

Blauwe mondkapjes

Inmiddels is iedereen gewend aan de aanblik van de blauwe mondkapjes. Dit zijn vaak wegwerp mondkapjes die je één keer kan dragen. In sommige landen is het nog steeds verplicht mondkapjes in het openbaar te dragen of als je reist met het openbaar vervoer. In het vliegtuig en op het vliegveld kan dit ook nog het geval zijn. Wat voor soort mondkapjes je nodig hebt, en of blauwe mondkapjes goed genoeg zijn, ligt deels aan de regels van de overheid die op dat moment gelden. Of je blauwe mondkapjes op reis nodig hebt of niet kun je dus het beste regelmatig blijven checken!

Vaccineren, mondkapjes en meer

Naast blauwe mondkapjes hebben we gelukkig inmiddels vaccinaties die ons helpen beschermen tegen de gevolgen van het coronavirus. Of en welke vaccinaties je nodig hebt op reis, kan verschillen per land van bestemming. Zo is het onmogelijk om naar sommige landen te reizen als je niet gevaccineerd bent. Daarnaast kunnen sommige landen ook extra eisen stellen aan de hoeveelheid vaccinaties die je gehad moet hebben. Ook het bewijs van een negatieve PCR test kan verplicht worden gesteld.

Blauwe mondkapjes kopen en reizen

Of je blauwe mondkapjes nodig gaat hebben op reis en aan welke andere veiligheidsmaatregelen je moet voldoen, kun je dus het beste blijven checken. Verschillende landen hanteren hier verschillende regels voor. Ook kunnen deze regels veranderen naarmate het virus erger of minder erg om zich heen grijpt. Blauwe mondkapjes kopen kun je daarnaast eenvoudig online doen. Ook bij sommige supermarkten en drogisten zijn de mondkapjes nog verkrijgbaar. Het voordeel van blauwe mondkapjes online bestellen is dat je altijd kan zien of ze nog voorradig zijn en dat ze vaak snel bij je thuis worden bezorgd. Nu weet je precies wat je moet checken voordat je op reis gaat!