Selecteer een pagina

Bodytec oftewel EMS training wordt steeds populairder. Dat is natuurlijk niet voor niks. Een training duurt slechts 20 minuten maar het resultaat is verbluffend. Je traint de belangrijkste spiergroepen waardoor je in korte tijd weer helemaal back in shape bent! Het is ook een perfecte manier om af te vallen en spiergroei te stimuleren. Maar wat is bodytec nou eigenlijk? We leggen je het uit. 

Uitleg bodytec

Een bodytec training is een work-out waarbij er gebruikt wordt gemaakt van elektroden. Je hoeft je geen zorgen te maken, het klinkt heftig maar is volledig pijnvrij en is absoluut niet onveilig. Tijdens de work-out wordt je je gestimuleerd met behulp van elektriciteit waardoor de belangrijkste spiergroepen zich zullen aanspannen. Om de zoveel seconden zul je een soort van schokje krijgen. Hoe snel dat precies gaat, is afhankelijk per persoon. Onder andere het niveau is daarbij een belangrijke factor. 

Hoelang duurt de work-out?

De bodytec training duurt altijd 20 minuten. Het maakt daarbij niet uit op welk niveau je zit, dat is voor iedereen gelijk. Natuurlijk moet je van te voren het elektroden vest aantrekken wat ook tijd in beslag neemt. Gemiddeld kost het je dus een half uur per keer. Ga je de bodytec training voor het eerst doen? Hou er dan rekening met extra tijd in verband met uitleg. 

Is bodytec voor mij geschikt?

De bodytec work-out kan door iedereen worden uitgevoerd die wilt werken aan een gezond lichaam. Welk doel je hebt, dat maakt niet uit. Of je nu wil afvallen, aankomen of stabiliteit wilt creëren, met bodytec is dat mogelijk. Er is slechts één vereiste, en dat is dat je nog goed mobiel bent. Verder wordt bodytec trainingen over het algemeen alleen gegeven aan volwassenen. 

De voordelen van bodytec

Je weet nu wat bodytec is, hoelang de workout duurt en of het voor jou geschikt is. We willen je ook graag vertellen welke voordelen het met zich meebrengt. De belangrijkste is misschien wel dat je conditie een stuk beter zal worden en dat je uithoudingsvermogen groeit.  

  • Het helpt bij het creëren van een strakkere figuur
  • Minder last van spier- en gewrichtspijn
  • Meer uithoudingsvermogen en conditie
  • Je doorbloeding wordt verhoogt
  • Spieren worden soepeler
  • Je kunt eenvoudig vet verbranden waardoor je afvalt